Houd je klant tevreden met goede webcare (en wat de risico's zijn als je dat niet doet)

  • Door Mohamed Abdallaoui

Jaren geleden uitte Youp van ’t Hek met een paar boze tweets zijn ongenoegen over zijn negatieve ervaringen met een helpdesk. Zijn 45.000 volgers op Twitter reageerden daar massaal op. Nadat Youp ook nog eens op tv bij Pauw en Witteman zijn verhaal uit de doeken deed, was het hek helemáál van de dam. Voor veel bedrijven was deze mediagekte een belangrijke wake-up call om hun webcare voortaan heel serieus te nemen.

Social media zijn meedogenloos

In de huidige tijd van social media kan geen enkele organisatie zich meer verschuilen voor de mening van haar klanten. Want lever je een ondeugdelijk product of is de service richting de klant niet op orde, dan kun je rekenen op meedogenloze reacties op social media-kanalen zoals Twitter, Facebook en andere online platforms. Bovenstaand voorbeeld van Youp dateert al van tien jaar geleden, maar in de tussentijd is het belang van goede webcare alleen nog maar groter geworden. Eenvoudig gezegd is webcare het behandelen van vragen, klachten en andere berichten van klanten die binnenkomen via social media en messaging. Met goede webcare kun je veel problemen in een vroeg stadium voorkomen én – minstens zo belangrijk – het levert tevreden klanten op.

Happy

Bij organisaties die hun klanten serieus nemen, zie je dan ook dat webcare een volwassen en volwaardig onderdeel van hun klantcontactcentrum is geworden. Als het gaat om het optimaal tevreden houden van de klant, loopt Tracebuzz voorop in Nederland. Namelijk door enerzijds dé klantoplossing te zijn voor social media en messaging, en anderzijds door het creëren van wat wij ‘customer happiness’ noemen. En ‘happy’ klanten zorgen ook voor gelukkige en enthousiaste medewerkers. Bij Tracebuzz staat de tevredenheid van de eigen medewerkers sowieso op de allereerste plaats. Zo zijn wij bijvoorbeeld wars van dikke rapporten of andere documenten, zoals procesbeschrijvingen, boordevol ingewikkelde vaktaal. In plaats daarvan werken we met onze medewerkers samen op basis van openheid en gelijkwaardigheid. Net zoals we dat met onze klanten doen!

Hoe zorg je voor goede webcare?

Wil je ook weten hoe je met goede webcare kunt zorgen voor tevreden klanten? Wij vertellen je er graag meer over!