Klanten met grote herkenningswaarde, dat werkt beter!

  • Door Mohamed Abdallaoui

Klantcontactcentra die niet met de tijd meegaan, krijgen het steeds moeilijker. Immers, met uitsluitend traditionele klantcontactkanalen zoals telefonie en e-mail red je het tegenwoordig niet meer. Bedrijven die hun klanten snel willen helpen én tevreden willen houden, doen er daarom goed aan om te kiezen voor een modern, efficiënt en veilige messaging-kanaal.

De tijden zijn veranderd

Lange tijd waren de telefoon, en fysieke bezoeken, veruit de belangrijkste manieren om vragen van klanten te beantwoorden. Met de komst van internet werd daarnaast ook e-mail steeds populairder. Maar de tijden zijn veranderd. Telefoneren is relatief duur, zorgt voor veel werkdruk bij de klantcontactmedewerkers en levert lange wachttijden op. Ook e-mail raakt steeds meer achterhaald. Bedrijven kunnen echter niet zonder, want je wilt toch dat klanten je 24 uur per dag een bericht kunnen sturen. Maar bij een efficiënt klantcontact stel je je toch iets anders voor. Ideaal is anders!

Wie ben ik?

Maar wat stel je je dan wél voor bij een ideale situatie? Wellicht een klantcontactkanaal waarbij je realtime met een klant kunt chatten en tegelijk alle persoonsgegevens van die klant altijd bij de hand hebt? Het goede nieuws is: dergelijke online klantcontactkanalen zijn er al. Een goed voorbeeld is Parley, de chat en messaging applicatie van Tracebuzz. Hiermee kun je chatten met een klant, terwijl de hele gespreksgeschiedenis bewaard blijft. Zo kun je altijd alles terugzien wat eerder met een klant is besproken. En zodra deze zich de eerstvolgende keer online meldt, beschik je onmiddellijk over alle persoonsgegevens. Om een klant te herkennen, hoef je dus niet meer telkens te vragen naar iemands geboortedatum, adres en dergelijke. Hoe veilig en gemakkelijk wil je het hebben? Waar het vooral om draait, is dat de klant dankzij dit messaging-kanaal veel sneller en beter geholpen wordt dan met bellen of e-mailen ooit mogelijk zou zijn geweest. De klant blij, de klantcontactmedewerker blij!

Een oplossing op maat voor klantcontact

Ben jij ook op zoek naar een goed alternatief voor telefonie en e-mail voor je bedrijf? En wil jij ook veilig en snel communiceren met je klant? Dat treft, wij hebben een oplossing op maat! Neem contact met ons op. We horen graag van je!