De oplossing voor uw personeelstekort

  • Door Mohamed Abdallaoui

Nog niet zo lang geleden werd er gedacht dat automatisering banen zou wegnemen op klantcontactcentra. Maar het tegendeel is waar. Nog nooit waren er zoveel mensen aan het werk en was de vraag naar nieuwe mensen zo groot. Technische oplossingen kunnen helpen om de druk op uw medewerkers te verlichten.

De toename van online verkoop heeft ervoor gezorgd dat er veel meer telefonisch en digitaal contact gezocht wordt met organisaties. Daarom was de vraag naar nieuw personeel nog nooit zo hoog. In het eerste kwartaal van 2019 stonden er volgens het CBS ruim 8.000 vacatures open, in een branche waar 154.000 mensen werkzaam zijn, bijna 2% van de beroepsbevolking. Niet alleen is er meer vraag naar nieuwe mensen, de aard van de werkzaamheden zijn ook aan het veranderen. Doordat de ‘Mijn Omgeving’ pagina’s beter zijn ingericht en klanten veel meer zelf kunnen regelen, blijven complexere vraagstukken liggen.

Klantenservice richt zich steeds meer op selfservice, ongeacht het kanaal. En klantencontactcentra transformeren steeds meer naar een zogenaamd ‘omnichannel’ manier van werken. Bedrijven zijn via steeds meer kanalen bereikbaar, zoals contact via Messaging, chat, WhatsApp en social media. Daar zijn niet alleen mensen voor nodig, maar ook technische oplossingen die het contact voor de klant eenvoudiger maakt, en de werkdruk bij werknemers wegneemt. Het liefst zou je dan werken met één platform, waarin al deze mogelijkheden geïntegreerd zijn. Een messaging platform waarmee eenvoudig met klanten geappt of gechat kan worden, dat veilig en efficiënt is en dat bedrijven nog beter met de klant in contact kan brengen.

Het is moeilijk om nieuwe mensen te vinden. Daarnaast veranderen de werkzaamheden van je huidige werknemers. Helaas kunnen we die vraag naar nieuwe mensen niet wegnemen. Slimme oplossingen kunnen helpen om je medewerkers te ondersteunen, de werkdruk onder controle te houden en tegelijkertijd je klanten betere en snellere mogelijkheden geven om in contact te komen.

Wil je meer weten over onze oplossingen en hoe Parley kan bijdragen aan een nog betere service voor uw klanten, zonder dat het ten koste gaat van uw medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op.