Van uitvinder naar marketingmanager: ontmoet Elmer, de nieuwste enthousiasteling van Tracebuzz

  • Door Susan Moonen en Elmer Emanuels

'Als kind wilde ik uitvinder worden. Dat ik na mijn middelbare school voor de richting elektrotechniek koos was dus vrij logisch. Uiteindelijk bleek ik toch meer met het communicatievak te hebben: op mijn 21e heb ik het roer drastisch omgegooid en ben ik na een hbo-studie het marketingvak ingerold. Het is een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag nooit spijt van heb gehad.' Aan het woord is Elmer Emanuels, sinds 2 maanden werkzaam als marketingmanager bij Tracebuzz.

Vrijheid voor alles

'Het mooie aan mijn vak vind ik dat je mensen kunt bereiken. Communicatie gaat over interactie, over zenden en ontvangen. Ik krijg er veel energie van om door middel van creativiteit een boodschap over te brengen. In die zin heeft het ook nog wel te maken met die wens om uitvinder te worden: je bent steeds bezig met het vinden van de juiste toon en het juiste verhaal. Daarnaast is vrijheid een groot goed in mijn leven. Zo ben ik onlangs teruggekeerd van een wereldreis die ik samen met mijn vriendin maakte. Thailand, Indonesië, Vietnam, Maleisië, Singapore en Australië: we hebben het allemaal gezien. Reizen verrijkt je als mens, alle ervaringen die je opdoet vergroten letterlijk je wereld en je beeld daarvan. Na een periode van 4 jaar hadden we weer wat behoefte aan vastigheid en door het coronavirus is dat besluit versneld, omdat we eerder dan gepland terug naar Nederland kwamen. En hier, bij Tracebuzz, voel ik me als een vis in het water', vertelt Elmer.

Súper Omnichannel: de toekomst van succesvol klantcontact

'Waar ik me op ga richten de komende tijd? Het komende jaar gaan we, samen met het team, voor een hernieuwde positionering. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan allerlei zaken. Waarom dit interessant is voor onze (potentiële) klanten? Kijk, er is in de wereld van klantcontact een soort trend gaande waarbij er een totaaloplossing aangeboden wordt. Wij gaan niet voor omnichannel maar voor Súper Omnichannel. Dat betekent dat we door naadloos te integreren met andere specialisten in het klantcontactlandschap, we samen met de klant een Omnichannel platform ontwerpen dat het beste bij die klant past. Want een oppervlakkige totaaloplossing waarbij men van alles een beetje weet, gaat niet de kwaliteit brengen die je nodig hebt. Diepgaand specialisme, per onderdeel en dan samengepakt tot een totaalpakket: dán haal je het meest optimale uit je klantcontactstrategie', aldus Elmer.

Geluk met hoofdletter G

'En los van deze inhoud is het gewoon heel prettig werken bij Tracebuzz. Geluk is een woord dat hier hoog in het vaandel staat: zowel onderling tussen de collega's als in de relatie met onze klanten. Persoonlijk en betrokken handelen vinden we belangrijk. En dat komt ook tot uiting in onze pay-off die niet zomaar toevallig 'creating customer happiness' is.

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op.