WhatsApp Business: een mooie aanvullende klantcontactoplossing?

  • Door Menno Rozema

Voor de gewone man en vrouw is WhatsApp al jaren een van de meest populaire social media-kanalen. Ook steeds meer bedrijven hebben deze snelle en effectieve manier van communiceren omarmd. Speciaal voor het zakenleven heeft Facebook nu ook WhatsApp Business geïntroduceerd. Opnieuw een bewijs dat messaging hét klantcontactkanaal van de toekomst is.

Optimale klantbeleving

In wezen werkt WhatsApp Business hetzelfde als het gewone WhatsApp, met dat verschil dat je als ontvanger van een appbericht wel wordt geacht om uiterlijk binnen 24 uur te reageren. Dit alles met het oog op een optimale klantbeleving die Facebook, de eigenaar van WhatsApp, zo hoog in het vaandel heeft staan.

Gesprekshistorie bewaard

Met WhatsApp Business heeft Facebook een nieuwe loot toegevoegd aan de stam van belangrijke messagingkanalen waar bijvoorbeeld ook Instagram onderdeel van uitmaakt. Facebook speelt daarmee als wereldwijd marktleider op het gebied van social media bewust in op de groeiende behoefte van klanten om via messaging snel, kort en bondig met bedrijven te communiceren. Een perfecte aanvulling hierop is bijvoorbeeld ook Parley, het nieuwe messaging-platform van Tracebuzz. Een voordeel van dit systeem is onder meer dat het wordt weergegeven in de eigen huisstijl van je bedrijf, zodat het bij klanten overkomt als een dienst die helemaal van jezelf is. Ook worden klanten die inloggen automatisch geïdentificeerd; al hun persoonsgegevens heb je direct bij de hand. En aangezien alle gesprekshistorie wordt bewaard, kun je altijd alles terugzien wat ooit met een klant is besproken en kun je vragen ook op een later tijdstip beantwoorden. WhatsApp Business, Facebook, Twitter, Parley: voor welke combinatie van klantcontactoplossingen je bedrijf ook kiest, duidelijk is dat messaging de toekomst heeft. Want hiermee kunnen klanten veel goedkoper, sneller en beter geholpen worden dan met bellen of e-mailen ooit mogelijk zou zijn geweest.

Effectiever klantcontact

Welke messaging-kanalen kunnen bij jouw bedrijf zorgen voor een effectiever klantcontact? Wij kunnen je er alles over vertellen. Neem contact op..