Hoe praat je met je klanten of je burgers? Oftewel: What’s up met WhatsApp?

  • Door Mohamed Abdallaoui

Elke organisatie wil haar klanten of bezoekers deskundig te woord staan en snel helpen. De tijd dat dat alleen maar via telefoon of e-mail gebeurde, ligt allang achter ons. Tegenwoordig communiceren steeds meer profit en non-profit-organisaties via meer eigentijdse klantcontactkanalen. WhatsApp staat daarbij met stip bovenaan. Maar aan deze populaire chat-app kleven ook nadelen. Daarom is het goed om te weten dat er ook gelijkwaardige alternatieven zijn die veel beter kunnen worden ingericht voor de specifieke eisen van je organisatie.

WhatsApp schept verplichtingen

WhatsApp, in ons dagelijkse communicatie met vrienden en collega’s kunnen wij er bijna niet meer omheen. Geen wonder ook, want zowat iedereen heeft deze chat-app op zijn mobiele telefoon. En je kunt er razendsnel informatie mee uitwisselen of zaken mee regelen. Zoals foto’s uitwisselen van dat personeelsuitje van afgelopen weekend of vanavond met je vriendengroep afspreken in de kroeg. Reuzehandig allemaal. Maar organisaties die WhatsApp gebruiken als voornaamste communicatiekanaal met hun klanten of burgers, ervaren soms ook de nadelen.

Klantcontact in een veilige, afgeschermde webomgeving

WhatsApp is een prachtig medium, maar bij gebruik als officieel communicatiekanaal kan het organisaties voor ongewenste dilemma’s plaatsen. En dan hebben we het niet eens gehad over het feit dat WhatsApp eigendom is van Facebook. Daardoor weet je niet eens zeker of al die vertrouwelijke informatie die je met klanten deelt wel zo veilig is. Gelukkig zijn er tegenwoordig prima chat-apps die de concurrentie met WhatsApp gemakkelijk aankunnen. Sterker nog: deze apps zijn veel beter ingericht op de specifieke behoeften van een organisatie. Zo staat de chat-app, zoals Tracebuzz die voor zijn klanten ontwikkelt, op de eigen website van de organisatie. Hierdoor kunnen klanten en burgers met hun vragen terecht in een veilige, afgeschermde omgeving. Bijkomend voordeel is dat je als organisatie niet langer afhankelijk bent van een andere partij (namelijk Facebook) en helemaal zélf kan bepalen hoe en wanneer je antwoord geeft op vragen via chat. Dat werkt wel zo prettig!

Chat-app voor eenduidige communicatie

Wil jij met je organisatie via chat ook op een veilige en eenduidige manier je klanten of burgers te woord staan? Wij hebben een chat-app ontwikkeld die volledig is ingericht naar je wensen!