Tracebuzz en Feeddex bundelen krachten voor KCC-oplossingen

  • Door Ferdy Boon en Elmer Emanuels

Om klantenservice naar een hoger niveau te tillen, introduceren Tracebuzz en Feeddex een unieke samenwerking door twee softwaresystemen naadloos met elkaar te integreren. Door bedrijfsspecialismen te combineren, kom je tot het best mogelijke eindresultaat: een gebruiksvriendelijk systeem, klantenthousiasme en een hogere klantloyaliteit.

Hoe werkt het?

De manier van communiceren verandert sterk. Social media kanalen, WhatsApp en andere vormen van digitale communicatie zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook consumenten hebben de voorkeur om via messaging kort en bondig een vraag te stellen. Zij verwachten snel een antwoord te ontvangen en direct hun onvrede of tevredenheid over de aangedragen oplossing uit te spreken. Tracebuzz is dé specialist op het gebied van social media engagement, messaging en chat. Met Tracebuzz ben je als bedrijf niet alleen bereikbaar via verschillende digitale kanalen maar kun je binnenkomende gesprekken allemaal in één online omgeving beheren en afhandelen.

Een van de grootste uitdagingen van customer service managers vandaag de dag is het volledig integreren van allerlei verschillende communicatiekanalen binnen het contact center. Door een unieke samenwerking tussen Tracebuzz en Feeddex is er een geïntegreerde oplossing ontstaan, waar bedrijven en klanten van profiteren.

Zodra een gesprek is afgerond en afgesloten wordt er automatisch en direct een klantfeedbackverzoek verstuurd via hetzelfde kanaal waar de klant contact op had. Dat werkt beter dan wanneer daar dagen of weken mee gewacht wordt, zoals veel bedrijven doen. Door zo kort mogelijk na de relevante touch points van een klantreis feedback uit te vragen, zit het contact nog vers in het geheugen van de klant en is de bereidheid van de klant om feedback te geven groter.

Natuurlijk, het heeft geen zin om klanten na de meest simpele contactmomenten een feedbackverzoek te sturen. Je hoeft maar contact te hebben met een bedrijf en je krijgt weer een enquête in je mailbox of een feedbackverzoek op je scherm. ‘Heel irritant als je te vaak zo'n verzoek ontvangt’, weet Robert van Loon, Client Service Director bij Feeddex. ‘Daarom hebben we de koppeling zo gemaakt dat gevalideerd wordt dat er daadwerkelijk een gesprek geweest is en een klant niet eenzijdig een bericht heeft achtergelaten’, zegt Robert. ‘Daarnaast voeren we een check uit of de klant niet al recent benaderd is voor een onderzoek om niet te vaak berichten te sturen.’

Eindresultaat: een betere klantenservice, meer customer happiness wat leidt tot een hogere klantloyaliteit.

Wat kan deze koppeling voor mijn organisatie betekenen?

Met hulp van deze koppeling haal je meer uit je bestaande softwareapplicaties en til je je klanttevredenheid naar een nóg hoger niveau: naar klantenthousiasme. De enthousiaste klant gelooft heel sterk in het bedrijf, komt vaker terug en beveelt dit aan. Interesse in de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met onze business consultant Christian Sinke via christian.sinke@tracebuzz.com of bel/app 0611480362. Uiteraard kun je ook je vraag stellen rechtonder via de chat.

Over Feeddex

logo feeddexFeeddex is ruim 20 jaar gespecialiseerd in klantfeedback en beschikt over een state-of-the-art applicatie voor het effectief verzamelen van klantfeedback met realtime rapportages. Rapportages die direct triggeren tot actie, inzicht geven in de prioriteiten voor verbetering. Feeddex biedt veel meer dan een tool. We ontzorgen bij de uitvoering, adviseren onze opdrachtgevers in het werken met feedback voor optimaal gebruik van de resultaten en bieden advies en tools voor het optimaliseren van klantcontact. Alles voor een hogere klanttevredenheid en online reputatie.

Over Tracebuzz

logo tracebuzzDe manier waarop organisaties communiceren met hun klanten verandert sterk. Waar jaren geleden fysieke bezoeken en telefoongesprekken de enige mogelijkheden waren, kunnen klanten nu online op talloze manieren bedrijven benaderen. Tracebuzz is vanaf 2009 actief op het gebied van nieuwe kanalen en heeft in die periode een verschuiving zien plaatsvinden van de traditionele klantcontactkanalen als telefonie en e-mail naar kanalen als Twitter, Facebook en WhatsApp. Via deze kanalen kunnen consumenten snel, kort en bondig communiceren. Door de gebruiksvriendelijkheid en het bereik is de adoptie van deze ‘messaging-kanalen’ erg hoog. De consumenten hebben de voorkeur om via messaging kort en bondig een vraag te stellen, en verwachten snel een antwoord te ontvangen. Tracebuzz heeft de sterke focus op de conversatie met de klant en is daarmee dé klantcontactoplossing voor social media en messaging.