Klantcontact van de toekomst? Combineer mens én chatbot

'Het begrip omnichannel kennen we allemaal wel in de KCC-wereld. Daarmee wordt er immers op ingezet om binnen een organisatie een omgeving te creëren waarmee je via één tool alles slim kunt inrichten: chatten, telefonie en uiteraard alles loggen rondom klantcontact, zoals bijvoorbeeld via een klanttevredenheidstool.' Aan het woord is Menno Rozema, accountmanager bij Tracebuzz. 'Maar ook pragmatische zaken als je planningen en roosters horen bij omnichannel. Feitelijk zou je dit als één paraplutool kunnen zien waarbinnen verschillende functionaliteiten zijn ondergebracht.'

 • Door Menno Rozema
Lees meer

Klantcontact van de toekomst? Combineer mens én chatbot

'Wat ik heb willen vertellen is hoe de menselijke interactie via chat ook in de toekomst enorm van belang blijft. Wat we nu zien is dat er al heel veel kan op het gebied van chatbots, maar de vraag áchter de vraag naar voren halen blijft moeilijk voor een geautomatiseerde oplossing.' Aan het woord is Ewout Schröder,Product Owner en vanuit die rol gericht op Customer Service Innovatie en Customer Services bij bol.com.

 • Door Ewout Scröder
Lees meer

Hoe integreer je een chatbot in je KCC? Download ons gratis whitepaper.

Hoe je een chatbot integreert? Dat vertellen we je graag in ons nieuwe whitepaper. Daarin gaan we in op de verschillende soorten chatbots die er nu zijn. Ook lees je over de uiteenlopende mogelijkheden die chatbots bieden om je klantcontact nog slimmer in te zetten. Daarnaast staan we stil bij kansen die chatbots in zich hebben...

 • Door Elmer Emanuels
Lees meer

Van uitvinder naar marketingmanager: ontmoet Elmer, de nieuwste enthousiasteling van Tracebuzz

'Als kind wilde ik uitvinder worden. Dat ik na mijn middelbare school voor de richting elektrotechniek koos was dus vrij logisch. Uiteindelijk bleek ik toch meer met het communicatievak te hebben: op mijn 21e heb ik het roer drastisch omgegooid...

 • Door Susan Moonen en Elmer Emanuels
Lees meer

Messaging leert je de klant kennen

In vergelijking met traditionele klantcontactkanalen zoals telefonie en e-mail kunnen klanten met moderne messagingtechnieken veel sneller en beter worden geholpen. Met als gevolg een grotere klanttevredenheid. Minder bekend is dat je met messaging ook allerlei waardevolle informatie over je klant kunt achterhalen waarop je in je marketing optimaal kunt inspelen.

 • Door Marco van de Kamp
Lees meer

Thuiswerkende experts? Doe er je voordeel mee!

Je hebt ze natuurlijk liever gewoon op kantoor, maar in de afgelopen maanden zijn thuiswerkende medewerkers ‘het nieuwe normaal’ geworden. Veel organisaties hebben zich in sneltreintempo moeten aanpassen aan de nieuwe, ongewone situatie. Deze bijzondere tijd biedt echter ook kansen om strategische keuzes te maken voor moderne messagingkanalen waar je organisatie op de lange termijn profijt van heeft, ook als de crisis allang voorbij is.

 • Door Marco van de Kamp
Lees meer

API: één plus één is drie

Het geheel is meer dan de som der delen. Dat geldt ook voor softwareapplicaties. Door de sterke punten van twee of méér softwaresystemen op een slimme manier met elkaar te verbinden, is het bijvoorbeeld mogelijk om een krachtig online communicatiekanaal te creëren waarmee je je klantenservice naar een hoger niveau tilt.

 • Door Marco van de Kamp
Lees meer

WhatsApp Business: een mooie aanvullende klantcontactoplossing?

Voor de gewone man en vrouw is WhatsApp al jaren een van de meest populaire social media-kanalen. Ook steeds meer bedrijven hebben deze snelle en effectieve manier van communiceren omarmd. Speciaal voor het zakenleven heeft Facebook nu ook WhatsApp Business geïntroduceerd. Opnieuw een bewijs dat messaging hét klantcontactkanaal van de toekomst is.

 • Door Menno Rozema
Lees meer

Hoe de telefoniste een Customer Contact Agent werd

Tot in de jaren negentig van de vorige eeuw was een telefonist(e) een mevrouw of meneer die de telefoon opnam en doorverbond naar de juiste medewerker. Een welhaast nostalgisch beeld dat door de realiteit allang is ingehaald. Anno 2020 is de telefonist(e) van weleer uitgegroeid tot een volwaardige Customer Contact Agent die een onmisbare schakel vormt binnen de klantenservice.

 • Door Menno Rozema
Lees meer

Hoe praat je met je klanten of je burgers? Oftewel: What’s up met WhatsApp?

Elke organisatie wil haar klanten of bezoekers deskundig te woord staan en snel helpen. De tijd dat dat alleen maar via telefoon of e-mail gebeurde, ligt allang achter ons. Tegenwoordig communiceren steeds meer profit en non-profit-organisaties via meer eigentijdse klantcontactkanalen. WhatsApp staat daarbij met stip bovenaan. Maar aan deze populaire chat-app kleven ook nadelen...

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Win tijd met messaging

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Een chatbot is een waardevolle virtuele medewerker

In plaats van via telefoon of mail worden steeds meer klantcontacten door chatbots afgehandeld. Geen wonder, want als het gaat om het effectiever maken van klantcontact heeft een chatbot veel voordelen. Ga maar na: een chatbot is altijd beschikbaar, beantwoordt je vraag binnen enkele seconden, is nooit ziek en heeft geen maandagochtendhumeur. Kortom, een chatbot kan een volwaardige en waardevolle virtuele medewerker in je klantcontactcentrum zijn.

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Personeel vinden op KCC is één, ze behouden is nog moeilijker

We vertellen niets nieuws als we zeggen dat het verloop op klantcontactcentra hoog is. Schattingen lopen uiteen van 30-50%. Daar zijn verschillende redenen voor, zoals werkdruk en carrièremogelijkheden. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je je personeel behoudt?

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Service als core business

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Het Ideeën Atelier, een initiatief van Tracebuzz voor de woningcorporatiebranche

Op 7 juni vond alweer onze tweede editie plaats van het Ideeën Atelier. Het Ideeën Atelier is een kennissessie speciaal gericht op woningcorporaties. Op deze dag worden vraagstukken uit de praktijk behandeld en besproken. Het bij elkaar brengen van verschillende partijen om van elkaar te leren, is de aanleiding geweest tot de kennissessies.

 • Door Celina Sevenhuijsen
Lees meer

Ga ook realtime de conversatie aan op Linkedin!

Dat klanten ook in het ontwikkelproces van Tracebuzz centraal staan blijkt uit de lancering van de volgende toepassing; de koppeling met Linkedin. We lanceren deze toepassing juist op blue monday omdat we weten dat Tracebuzz klanten hier heel blij van gaan worden.

 • Door Celina Sevenhuijsen
Lees meer

Meet je prestaties op Facebook

 • Door Celina Sevenhuijsen
Lees meer