WhatsApp Business: een mooie aanvullende klantcontactoplossing?

Voor de gewone man en vrouw is WhatsApp al jaren een van de meest populaire social media-kanalen. Ook steeds meer bedrijven hebben deze snelle en effectieve manier van communiceren omarmd. Speciaal voor het zakenleven heeft Facebook nu ook WhatsApp Business geïntroduceerd. Opnieuw een bewijs dat messaging hét klantcontactkanaal van de toekomst is.

 • Door Menno Rozema
Lees meer

Hoe de telefoniste een Customer Contact Agent werd

Tot in de jaren negentig van de vorige eeuw was een telefonist(e) een mevrouw of meneer die de telefoon opnam en doorverbond naar de juiste medewerker. Een welhaast nostalgisch beeld dat door de realiteit allang is ingehaald. Anno 2020 is de telefonist(e) van weleer uitgegroeid tot een volwaardige Customer Contact Agent die een onmisbare schakel vormt binnen de klantenservice.

 • Door Menno Rozema
Lees meer

Apple Business Chat: dé klantcontactoplossing van de toekomst?

Traditionele klantcontactkanalen zoals telefonie en e-mail worden steeds meer verdrongen door eigentijdse messaging-technieken. De nieuwste loot aan de boom heet Apple Business Chat. In potentie een veelbelovende chatfunctie, maar daar staat tegenover dat dit klantcontactkanaal nog maar net om de hoek komt kijken. De vraag is dan ook of je als bedrijf nu al op de trein moet springen van deze nieuwe ontwikkeling of beter nog even de kat uit de boom kunt kijken? Een korte verkenning.

 • Door Menno Rozema
Lees meer

Houd je klant tevreden met goede webcare (en wat de risico's zijn als je dat niet doet)

Jaren geleden uitte Youp van ’t Hek met een paar boze tweets zijn ongenoegen over zijn negatieve ervaringen met een helpdesk. Zijn 45.000 volgers op Twitter reageerden daar massaal op. Nadat Youp ook nog eens op tv bij Pauw en Witteman zijn verhaal uit de doeken deed, was het hek helemáál van de dam. Voor veel bedrijven was deze mediagekte een belangrijke wake-up call om hun webcare voortaan heel serieus te nemen.

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Hoe praat je met je klanten of je burgers? Oftewel: What’s up met WhatsApp?

Elke organisatie wil haar klanten of bezoekers deskundig te woord staan en snel helpen. De tijd dat dat alleen maar via telefoon of e-mail gebeurde, ligt allang achter ons. Tegenwoordig communiceren steeds meer profit en non-profit-organisaties via meer eigentijdse klantcontactkanalen. WhatsApp staat daarbij met stip bovenaan. Maar aan deze populaire chat-app kleven ook nadelen...

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Win tijd met messaging

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Een chatbot is een waardevolle virtuele medewerker

In plaats van via telefoon of mail worden steeds meer klantcontacten door chatbots afgehandeld. Geen wonder, want als het gaat om het effectiever maken van klantcontact heeft een chatbot veel voordelen. Ga maar na: een chatbot is altijd beschikbaar, beantwoordt je vraag binnen enkele seconden, is nooit ziek en heeft geen maandagochtendhumeur. Kortom, een chatbot kan een volwaardige en waardevolle virtuele medewerker in je klantcontactcentrum zijn.

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Personeel vinden op KCC is één, ze behouden is nog moeilijker

We vertellen niets nieuws als we zeggen dat het verloop op klantcontactcentra hoog is. Schattingen lopen uiteen van 30-50%. Daar zijn verschillende redenen voor, zoals werkdruk en carrièremogelijkheden. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je je personeel behoudt?

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Service als core business

 • Door Mohamed Abdallaoui
Lees meer

Het Ideeën Atelier, een initiatief van Tracebuzz voor de woningcorporatiebranche

Op 7 juni vond alweer onze tweede editie plaats van het Ideeën Atelier. Het Ideeën Atelier is een kennissessie speciaal gericht op woningcorporaties. Op deze dag worden vraagstukken uit de praktijk behandeld en besproken. Het bij elkaar brengen van verschillende partijen om van elkaar te leren, is de aanleiding geweest tot de kennissessies.

 • Door Celina Sevenhuijsen
Lees meer

Ga ook realtime de conversatie aan op Linkedin!

Dat klanten ook in het ontwikkelproces van Tracebuzz centraal staan blijkt uit de lancering van de volgende toepassing; de koppeling met Linkedin. We lanceren deze toepassing juist op blue monday omdat we weten dat Tracebuzz klanten hier heel blij van gaan worden.

 • Door Celina Sevenhuijsen
Lees meer

Meet je prestaties op Facebook

 • Door Celina Sevenhuijsen
Lees meer